Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på

Tandpleje i Fredericia og Middelfart

Fra naturens hånd har vi fået stærke tænder, der er skabt til at holde hele livet, men tandpleje er nødvendigt. Vi lever længere, så nu skal tænderne holde tilsvarende længere.

Emaljen, som beskytter tandbenet (dentinen), er kroppens hårdeste væv. Tandsygdomme opstår på grund af bakteriebelægninger på tænderne. Er tænderne ikke rene, omdannes det sukker, vi indtager, til syre, og emaljen afkalkes. Derfor er tandpleje vigtigt.

God tandpleje kræver at tænderne børstes dagligt, hvorved bakteriemængden holdes nede på et niveau, der hindrer udviklingen af tandsygdomme. Med den moderne levevis, hvor sukkerdrikke er eksploderet, kan det være svært for patienterne, især de unge, at få dén balance i tide, det kræver for at bevare tænderne sunde. Derfor er der flere, der på et tidspunkt får brug for tandbevarede behandling og tandpleje for at kunne tygge med egne tænder også i den forlængede levealder.

Tandbørstning er nødvendig tandpleje

Det vigtigste ved tandpleje er, at tandbørstens hoved er lille. Brug gerne en elektrisk tandbørste, så du kan komme til alle steder. Hårene på børsten skal være bløde, så de ikke skader tænder og tandkød. En af de mest effektive børstemetoder er gnubbemetoden. Hold tandbørsten i en skrå vinkel, så du rammer tandkødsranden for optimal tandpleje. Bevæg børsten i små, gnubbende cirkler og tryk kun så meget, at du kan mærke, at børstehårene renser godt ved tandkødsranden og i mellem tænderne. Det er her, belægningerne er svære at fjerne, og her, årsagen til caries og tandkødsbetændelse skal findes. Derfor er det meget vigtigt med god og grundig tandpleje.

Ring på telefon 75 94 28 98 eller skriv en e-mail til sanne@bisser.dk.

Tandtråd

God tandpleje kræver tandtråd, som findes i runde eller flade udgaver og har et let vokslag. Tråden renser effektivt, specielt i de snævre tandmellemrum, hvor tandkødssygdomme let opstår. Klip et så langt stykke af, at du kan sno tråden om to fingre. Før forsigtigt tråden ind i tandmellemrummet med en savende bevægelse og rens begge sider af mellemrummet. Husk at komme helt ned i tandkødslommen. En såkaldt tandtrådsholder (ex. Glide) kan være en stor hjælp for mange. Den letter især rensningen omkring kindtænderne og giver god tandpleje.

Der er et utal af forskellige hjælpemidler til tandpleje på markedet. Nogle bedre end andre. Når det drejer sig om forebyggelse af huller i tænderne og tandkødssygdomme står vi gerne til rådighed med professionel information og instruktion.

Vi kan desuden anbefale, at man bruger sin tandplejer som rådgiver inden hjælpemidler til tandpleje anskaffes. Vi forhandler både tandtråd og mellemrumsbørster af høj kvalitet.

Vigtigt - Tandpleje efter operativt indgreb

Har du gennemgået en operation i mundhulen, skal du være opmærksom på følgende med tandpleje:

Mundhulen er hjemsted for en mængde forskellige bakterier, nogle gode, og andre, som undertiden kan være skadelige. For at helingen af operationen skal forløbe planmæssigt, og dermed give det ønskede resultat, er det vigtigt, at du overholder nedenstående vejledning for at opnå god tandpleje.

Undgå tobaksrygning:

Det er en veldokumenteret kendsgerning, at tobaksrøg er skadeligt og forlænger helingsperioden ved tandpleje. Desuden indeholder røgen smertevoldende stoffer, som giver unødige problemer. 

De første dage skal du undgå kraftig fysisk aktivitet fordi det kan få blodtrykket til at stige. Det kan medføre blødning fra det område, du er blevet opereret i. I uheldige tilfælde kan der forekomme komplikationer. Så derfor er dette endnu en grund til at huske den gode tandpleje.

Det er helt almindeligt, at der kan forekomme hævelse og undertiden smerter de første to til fem dage efter indgrebet. Vi kan i visse tilfælde forsyne dig med en recept på et effektivt præparat, som fjerner det værste ubehag (stærkere smertestillende).

Herudover skal du skylle munden tre gange dagligt i klorhexidin for at rense og desinficere munden.Ved stærke smerter, unormal hævelse, feber eller langvarig blødning, skal du selvfølgelig kontakte os. Enten på klinikken eller privat, så vil vi hjælpe dig med tandpleje.

Når du skal ud at rejse, så husk tandpleje

Skal du opholde dig i udlandet gennem længere tid, eller skal du blot være rimeligt sikret mod uforudsete tandproblemer, så læs videre om tandpleje.

Et eftersyn med oversigts-røntgenbilleder, kan afgøre om der skal udføres nødvendig behandling, før afrejsen

Visdomtænder er ofte årsag til problemer og bør undersøges hvis man skal til Himmalaya eller på en tur over Atlanten på en tømmerflåde. Kan man forudse at de vil give problemer skal de fjernes.

Du kan alligevel være uheldig og miste en fyldning eller få betændelse et eller andet sted. Vi kan sammensætte et lille "rejseapotek", som kan være til stor hjælp for din personlige tandpleje.

Kontakt Tandlægerne Gerdes ApS på telefon 75 94 28 98 eller på e-mail sanne@bisser.dk og hør meget mere om tandpleje.

Send besked

Landingpage webform

Send os en besked via understående formular, og vi vil vende retur snarest.


Vurderet 5 / 5 stjerner og over 90 likes på​ Facebook


Tandlægerne Gerdes ApS - ​Gl. Landevej 27 A, 7000 Fredericia
+45 75 94 08 98
sanne@bisser.dk