Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på

Hvad er paradentose?

Paradentose er en sygdom, som begynder med betændelse i tandkødet.

Hvis ikke betændelsen stoppes, kan den brede sig til de fibre, der forbinder tanden med kæbeknoglen.

Det er vigtigt, at paradentose behandles, da det ellers på længere sigt vil betyde, at fibre omkring tænderne og kæbeknoglen opløses. Når fibre og knogle opløses af paradentose-bakterierne opstår der dybe tandkødslommer, der hvor der før var knogle (knoglen ”trækker sig tilbage”). Tænderne vil da begynde at blive løse for til sidst at falde ud.

Hvem får paradentose?

Alle kan rammes af paradentose, men det er dog især personer over 30 år, der er udsatte.Desuden viser undersøgelser, at sygdommen delvis er arvelig samt at rygning kan forværre sygdommen.

Behandling af paradentose

Paradentose opdages ved at måle tandkødslommer sammenholdt med røntgenbilleder af store og små kindtænder (Bitewings). Finder man tandkødslommer, der er mere end 4 mm dybe er der behov for en dybere og mere grundig tandrensning, altså en paradentose behandling. 

Ved paradentose behandling renser man altid under tandkødet, derefter renser man tandrødderne omkring de tænder, der har fået konstateret dybere lommer end 4 mm. Der afsluttes altid med en afpudsning af tænderne.

​Ring på tlf: 75 94 08 98 eller skriv en e-mail til: ​sanne@bisser.dk for at høre om paradentose.

Gør det ondt, at få lavet en paradentose behandling?

Det er ikke altid behageligt at få lavet en paradentose behandling. Man kan få behandlingen lavet af to eller flere gange og så vælge at blive bedøvet, men langt de fleste patienter her på klinikken klarer behandlingen uden bedøvelse - eller kun med overflade bedøvelse (en gel, der påsmøres tandkødet). Dette kan du aftale nærmere med vores tandplejer.

Send besked

Landingpage webform

Send os en besked via understående formular, og vi vil vende retur snarest.


Vurderet 5 / 5 stjerner og over 90 likes på​ Facebook


Tandlægerne Gerdes ApS - ​Gl. Landevej 27 A, 7000 Fredericia
+45 75 94 08 98
sanne@bisser.dk