Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på
Har du spørgsmål? Ring idag på

Tandkrone / porcelænskrone i Fredericia - Kosmetisk behandling

Få lavet din tandkrone i Fredericia

​Har du behov for en tandkrone? Så kom forbi vores klinik i Fredericia nær Midelfart.

Der kan være flere årsager til, at man får brug for en tandkrone.

  • Tænder med store fyldninger er svækkede og knækker nemmere, med risiko for følgende rodbehandling.
  • Rodbehandlede kindtænder har øget tendens til at knække da tandsubstansen bliver mere sprød. Hvis tanden ydermere er forsynet med en eller flere store fyldninger er risikoen endnu større. Undersøgelser har vist, at 60-70 % af rodbehandlede kindtænder knækker indenfor 5 år efter, at tanden er rodbehandlet!!

Hvad forstår man ved en tandkrone?​

En tandkrone er en genopbygning af den mistede tandsubstans til tandens oprindelige udseende. Der er naturligvis flere forskellige materialer som man kan vælge imellem som f.eks. metal-keramik (guld med en påbrændt skal af porcelæn), guld samt ren porcelæn. Hvilket materiale der vælges, afhænger af hvilken tand der skal styrkes, hvor meget af tanden der er tilbage og af kosmetik.

Hvad er en opbygning?

En opbygning anvender man ofte når tænder er rodbehandlede. Med en opbygning forstås en forankring nede i en eller flere rodkanaler for at styrke roden og kompensere for mistet tandsubstans og dermed opnå øget stabilitet af tandkrone, hvis der kun er lidt af tanden tilbage.

Fordele ved en tandkrone

  • Den tandsubstans der er tilbage efter beslibningen bliver beskyttet af tandkrone og risikoen for at tanden knækker er minimal.
  • Tandkronen udformes i tandens oprindelige form og man får derfor en større og stærkere tyggeflade.
  • En tandkrone har samme styrke som en naturlig tand uden fyldninger.
  • Når der skal laves en ny tandkrone om 10-30 år, bores den gamle tandkrone af og man behøver mormalt ikke at beslibe tanden ret meget yderligere.
  • Kort sagt: tanden får øget styrke samtidig med et kosmetisk flot resultat.

Ulemper:

  • ​Det er ikke billigt, men til gengæld holder en krone meget længere end de fleste fyldninger, som over tid kan blive skiftet og repareret så mange gange at prisen alligevel løber op på en krones pris, men stadig ikke er blevet stærkere.

Ring til os på tlf. 75 94 08 98 eller send en e-mail til: sanne@bisser.dk for at høre mere.​

Behandling med indlæg, tandkroner og broer

Hvordan foregår behandlingen?

Forberedelsen til dit indlæg/tandkrone eller bro indebærer en beslibning af tanden/tænderne.

Vi tilstræber altid at bevare så meget sund tandsubstans som muligt.

Undersøgelse viser, at det i 10-20% af tilfældene senere kan blive nødvendigt at rodbehandle tanden. Vi gør det ikke rutinemæssigt på forhånd, da man ved en rodbehandling skal fjerne meget sund tand, og derved svækker tanden. Desuden er der også risici forbundet med en rodbehandling, ligesom det gør behandlingen væsentlig dyrere.

Når du har fået taget aftryk og lavet farveprøve (hvilken farve indlæg/tandkrone skal have) forsynes tanden midlertidig med plast, der skal beskytte tanden til du får den endelige tanderstatning.

Vent med at spise, indtil evt. bedøvelse er forsvundet (pas på ikke at bide dig i kinden mens du er bedøvet!)

I den periode, hvor den midlertidige plastfyldning/-krone ligger i tanden, kan du foretage tandbørstning som normalt, men ikke anvende tandstikker eller tandtråd.

Hvis du mister den midlertidige fyldning/tandkrone, eller den løsner sig, skal du kontakte os, så du kan få sat en ny fyldning/tandkrone på !

Efter aftrykstagning kan tanden være følsom for kulde, varme og også øm ved tygning og påbidning. Disse gener kan vare i op til 3 måneder efter indlæg/tandkrone eller bro er sat på.

  • Nødvendige efterbehandlinger i op til ½ år, der bl.a. kan indbefatte bidkorrektion, røntgenkontrol o.a., er inkluderet i prisen.
  • Nødvendige rodbehandlinger og stiftopbygninger er ikke inkluderet i selve kronens pris.

Er du utilfreds med dine nuværende tænders udseende - farve eller facon - funktion?

Du kan få lavet om på disse ting ved hjælp af porcelæns-skaller og kosmetiske smukke porcelænskroner, der samtidig genetablerer din tyggefuntion, hvis tandsættet er slidt ned.

Her er der tale om en rehabilitering af hele tandsættet.

Garanti på tandkroner i vores klinik i Fredericia

Vi giver 5 års garanti på dit indlæg/tandkrone og bro, under forudsætning af normalt brug (tygning), god mundhygiejne og regelmæssige kontroller her på klinikken.​

Kontakt os i dag og hør meget mere om kroner eller bestil en tid i vores klinik i Fredericia, enten på tlf. 75 94 08 98 eller på e-mail: sanne@bisser.dk.

Send besked

Landingpage webform

Send os en besked via understående formular, og vi vil vende retur snarest.


Vurderet 5 / 5 stjerner og over 90 likes på​ Facebook


Tandlægerne Gerdes ApS - ​Gl. Landevej 27 A, 7000 Fredericia
+45 75 94 08 98
sanne@bisser.dk